מטופלים שואלים - ל.ב. הפריה חוץ גופית
לאחר החזרת עוברים יש לשמור על מנוחה מוחלטת ולהימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך יומיים לפחות?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים : אין צורך במנוחה לאחר החזרת עוברים, ניתן לחזור לשגרת פעילות רגילה ואף מומלץ להתנהל כרגיל, למעט קיום יחסים בשלושה ימים לאחר ההחזרה.
בזמן טיפולי פוריות מומלץ להימנע משתיית קפה ואלכוהול ולהתנזר מעישון?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים : בזמן הטיפולים אין מניעה משתיית קפה ומשקאות קפאין למיניהן, אולם. רצוי להימנע כמה שיותר משתית אלכוהול. עד שתי כוסות בשבוע של יין זה בסדר. בנוגע לעישון, רצוי להימנע עקב סיבוכי ההרדמה וירידה בסיכויים להשרשה.
יש להימנע מקיום יחסי מין יומיים לפני מתן זרע לצורך טיפולי פוריות?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים : כי אין מניעה מקיום יחסים לפני מתן זרע לטיפולי פריון אלא אם יש חשש כי הגבר לא יוכל לתת מנת זרע בזמן הנדרש.
ככל שמחזירים יותר עוברים, כך גדלים סיכויי ההתעברות?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים : יש לזכור, ככל שמחזירים יותר עוברים, כך עולה הסיכוי ליותר הריונות מרובי עוברים אולם חשוב לדעת כי הסיכויים להשגת היריון כמעט לא עולים.
לאחר הפריה חוץ־גופית שלא הצליחה יש להמתין חודש לפחות לפני שניגשים שוב לטיפול?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים : בין שאיבה לשאיבה יש לחכות 45 יום. במקרה של החזרת עוברים קפואים ניתן להמשיך בטיפול מידית – ללא המתנה .
תינוקות שנוצרו מהפריה חוץ־גופית נוטים לצאת לאוויר העולם מוקדם יותר?
לא נכון
לאחר הפלה יש להמתין 3 חודשים לפני שמנסים להרות שנית?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: האמונה הרווחת להמתנה אינה נכונה, למעשה אין צורך לחכות אחרי הפלה על מנת לנסות להרות, אפשר לנסות להרות מיד ואין צורך לחכות כלל. כאשר התהליכים הפיסיולוגיים חוזרים זה סימן שהגוף מוכן להריון ללא קשר להריון קודם, תקין או לא תקין.
טיפולי הפוריות מעלים את הסיכון להיריון חוץ־רחמי?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: הסטטיסטיקה מראה כי הסיכויים להריון חוץ רחמי הוא אחד למאה הריונות אין עליה בסיכון להריון חוץ רחמי בטיפולי הפריה חוץ גופית, אלא עם מדובר בבעיות חצוצרתיות שעברו תהליך דלקתי ונחסמו בחלקן, רק במקרה מסוג זה עולים הסיכויים להיריון חוץ רחמי , גם בטיפולי פוריות בהריונות ספונטניים.
האם כל דימום וגינלי בתחילת ההיריון מבשר הפלה?
פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: ב- 10% מההריונות יש דימומים בתחילת ההריון, דימומים בתחילת ההיריון נקראים הפלה מאיימת , במקרה מסוג זה עולים הסיכויים להפלה – הסטטיסטיקה מראה כ- 50% סיכויים להפלה. במקרה ואין דימומים בתחילת ההיריון, הסיכוי להפלה יורד והוא עומד על כ- 10%
מהן ההגבלות על טיפול הפריה חוץ-גופית?
פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים: בזמן טיפולי הפריה רצוי להימנע מפעילות ספורטיבית מאומצת, עישון ושתיית אלכוהול . אין מניעה מקיום יחסי מין אחרי החזרה יש להימנע 3 ימים מקיום יחסים ומאמצים גדולים, עד לבדיקת ההריון.

    למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

    אילו בדיקות צריך לבצע בקופת החולים לפני שמתחילים טיפולי הפריה?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים: לפני טיפולי הפריה חוץ גופית, יש פרוטוקול לבדיקות אשר כוללות: בדיקת שד, בדיקת משטח צוואר הרחם, בדיקות דם כלליות ובדיקות דם לזיהומים שונים שעל שני בני הזוג לעבור. רצוי גם ייעוץ גנטי ובדיקות גנטיות לאחד מבני הזוג, ומתן חומצה פולית ל 3 חודשים.
    מהם שלבי ביצוע הזרעה?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים על שלבי ביצוע הזרעה: ראשית חשוב לדעת כי ביצוע ההזרעה נעשה בזמן הביוץ של האישה. על האישה לעבור בדיקות דם ואולטרה סאונד על מנת לגלות את יום הביוץ המדויק. ביום הביוץ, בן הזוג נותן בדיקת זרע למעבדת הזרע שמכינה את הזרע להזרעה תוך רחמית של בת הזוג. ההזרעה נעשית על ידי קטטר החודר לרחם. לאחר ההחזרה ניתן לחזור לשגרה הרגילה של האישה.
    כיצד מתבצע הליך החזרת הביצית המופרית לרחם? (הנחיות טרום, יום ההחזרה ולאחר מכן )
    פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים: הביציות המופרות מוחזרות לרחם האישה בין יום 3 ל 5 אחרי השאיבה. על האישה ליטול תמיכה של הורמון הפרוגסטרון יום לאחר השאיבה, במשך כל הימים עד לבדיקת הריון, כדי לתמוך בהשרשת ההריון ברחם. ביום ההחזרה על האישה להגיע עם שלפוחית שתן מלאה, כך רואים היטב את חלל הרחם בבדיקת אולטרה סאונד בטנית אין צורך בצום. ההחזרה מתבצעת דרך הנרתיק לחלל הרחם בעזרת קטטר יעודי. לאחר ההחזרה האישה הולכת מיד לביתה עם הוראות למנוחה וכללי התנהגות.
    מהם תופעות הלוואי או הסיבוכים האפשריים בטיפולי הפריה?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים: הסיבוכים הם נדירים. יחד עם זאת יתכנו לעיתים הסיבוכים הבאים: בזמן שאיבת ביציות, יכול להופיע דימום ולעיתים אף יכול להופיע לאחר מכן גם זיהום.. לאחר החזרה , באופן נדיר, יכול להיות זיהום ברחם. אם מחזירים שני עוברים ונקלטים שניהם זהו גם סיבוך של הטיפול, היות ויש חשש ללידה מוקדמת וסיבוכי פגות
    מתי אפשר להתחיל בטיפולים להשגת הריון? (פונדקאות – מתי אפשר להתחיל / למי זה מתאים / תוך כמה זמן יהיה לנו תינוק)
    פרופ' בידר ופרופ' לברון מסבירים: אישה שמנסה להרות 7 חודשים ללא הצלחה זקוקה לטיפולי פריון. יש לבדוק סיבות לאי פריון כדי לאבחן את הבעיה בצורה הנכונה. פונדקאות מיועדת לנשים שלא יכולות לשאת הריון מסיבות שונות או שהרחם לא יכול לשאת הריון. טיפולי פונדקאות הם מידיים.
    מי יכולה לשמש כפונדקאית?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: חשוב מאד לבחור פונדקאית מתאימה כך שתוכל להביא את ההיריון ללידת עובר תקין במועד. על כן, פונדקאית מתאימה צריכה להיות אישה שילדה ילד אחד לפחות בלידה רגילה (לא קיסרי), אישה שלא עברה הפלות ועד גיל 38. עליה להיות בריאה עם בדיקות דם וגנטיקה תקינות.
    בפונדקאות - למי שייכת הביצית המיועדת להפריה?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: פונדקאית יכולה לשאת עובר מהביציות של האם המיועדת שהופרו על ידי זרע בן הזוג או עוברים שנוצרו בתרומת ביציות על ידי זרע בן הזוג.
    פונדקאות - אילו בדיקות צריכה לעבור הפונדקאית? מי מוודא את איכות הבדיקות? מי מבצע מעקב אחריה
    פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: הפונדקאית עוברת את כל הבדיקות שעוברות נשים בטיפולי הפריה חוץ גופית וכן סיכום מצבה הרפואי לפי תיק הרפואי הנמצא אצל הרופא המטפל בקהילה. הבדיקות עוברות לידי הרופא המטפל המאשר את תקינותן. הרופא המטפל מבצע את תוכנית הטיפול על מנת להחזיר את העוברים לפונדקאית בבית החולים . הרופא הגינקולוג בקהילה עושה את המעקב ההריוני לפי פרוטוקול שפורסם על ידי משרד הבריאות
    האם אני יכולה לבחור את הפונדקאית המתאימה לי
    פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: כל זוג יכול לבחור פונדקאית שהם מתחברים אליה לאחר קבלת אישור שאכן הפונדקאית מתאימה לתוכנית
    כמה טיפולי הפריה ניתן לעבור עם הפונדקאית?
    פרופ' בידר ופרופ' לברון עונים: אם מדובר בתרומת ביציות הפונדקאית תהרה די מהר, באחד משלושת הטיפולים הראשונים. כאשר מדובר מביציות האישה הדברים תלויים בגורמים שונים כגון: גיל האישה, מהי הרזרבה השחלתית וכדומה ובמקרה זה נעשים 7 ניסיונות להרות.

      למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

      בהנחה שניקלט הריון בביוץ, האם קיום יחסים בשבועיים של ההמתנה לתוצאה (למשל קיום יחסים 6 ימים אחרי הביוץ) כולל שפיכה של בן הזוג בתוך הנרתיק יכול לגרום נזק לעובר?
      קיום יחסים לאחר הביוץ, ובמידה והייתה הפריה והשרשה, לא פוגע בהריון המתפתח ולא בעובר עצמו.
      אני בעלת הפרעות ביוץ קשות. נקלטתי להריון אחרי 5 חודשי נסיונות. ההריון לא התפתח לצערי, ונפל בשבוע 6. בבדיקת זרע של בעלי: תנועתיות.11% מורפולוגיה 6%. האם נתון תנועתיות ומורפולוגיה כזו מחייבות ivf או שאפשר להתחיל ממשהו קל יותר?
      עצם העובדה שהרית מזרע זה את לא בהכרח זקוקה לטיפולי הפריה חוץ גופית. הטיפול תלוי בגילך וביכולת לגרום לביוץ טוב על ידי תרופות.
      נצפה דופק אך הדימום ממשיך. הוא לא כבד מאוד אבל קיים כל הזמן. הפסקתי קרינון בשבוע 8. האם יש טעם להתחיל שוב? או שיש פתרון אחר למצב? איך אוכל לדעת אם ההריון תקין?
      דמם בהריון נובע בעיקרו מהשליה. מעקב אולטרסאונד מראה אם ההריון תקין. היות ולא נעים לשים את הקרינון בזמן דמם אפשרי לקחת זריקות של פרוגסטרון.
      בת 41, אחרי 2 סבבים של נסיון מתרומת ביצית. הרירית שלי נהדרת, וזה עדיין לא הצליח.. אני ממש מנוהלת ע"י זה. מה יכול להיות הסיבה או שכדאי לעשות הפסקה בין טיפול לטיפול?
      אין צורך בהפסקת טיפול בתרומת ביציות. הסיכויים כל חודש טובים ודומים ואי הצלחה להרות באותו המחזור הוא דבר אפשרי. יש להמשיך והריון יגיע.
      בת 46 תרומת ביצית עם עובר אחד. גיל התורמת – 30. בשבוע 13 השקיפות העורפית תקינה. האם יש הכרח בביצוע בדיקת סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 14-15, או שניתן להמתין עד לשבוע 21 ולבצע סקירת מערכות של טרימסטר שני ?מה מומלץ בדרך כלל
      מעקב הריון בארצנו, שלא כמו במדינות אחרות המסתפקות בבדיקה בשבוע 23, כולל סקירה מוקדמת וסקירה מאוחרת. אפשר לשלב שקיפות עורפית עם סקירה מוקדמת.
      מעוניינת בתרומת ביצית בשל גיל מתקדם. מבקשת לדעת מה ההבדל בין חברות התיווך השונות.. האם יש יתרון מסויים לאחת על פני השנייה? מה צריך לבדוק לפני שבוחרים?
      לא כל העוסקים בטיפולי תרומת ביציות הם חברות תיווך. יש הבדל בין חברת תיווך שמנוהלת על-ידי מנהל שאינו רופא ומעסיק רופאים, לבין מרפאה שמנוהלת על-ידי רופאים, שהם בעצמם עושים את כל העבודה הרפואית. כדאי לך לפנות לרופאים העוסקים בכך בעצמם. את בחירת הרופא את עושה על בסיס האמון שלך בעבודתו.
      אני בת 45 בשבוע 8 להריון מתרומת ביצית. מקבלת תמיכה של קרינון פעמיים ביום. יש דופק עוברי והכל בינתיים תקין. במסגרת העבודה אני צריכה לטוס לחו"ל לעיתים. האם מותר לטוס לחול בתקופה הזאת ? ואם לא מתאני בת 45 בשבוע 8 להריון מתרומת ביצית. מקבלת תמיכה של קרינון פעמיים ביום. יש דופק עוברי והכל בינתיים תקין. במסגרת העבודה אני צריכה לטוס לחו"ל לעיתים. האם מותר לטוס לחול בתקופה הזאת ? ואם לא מתי זה אפשרי? האם מותרות טיסות ארוכות של כ8 עד 10 שעות ?י זה אפשרי? האם מותרות טיסות ארוכות של כ8 עד 10 שעות ?
      כאשר רואים דופק וההריון נראה תקין אין בעיה לטוס וגם אין בעיה לטוס טיסה ארוכה אך יש לבצע תרגילי "שחרור עצמות" כל שעתיים שלוש.
      אני לוקחת תמיכה של קרינון 8% פעמיים ביום מזה כחודשיים לאחר תרומת ביצית. כעת אני בשבוע 12 הכל תקין בינתיים. מתי נהוג להפסיק תמיכה? איך מפסיקים? בבת אחת או שעוברים לפעם בשבוע ואחר כך מפסיקים?
      תמיכה לוקחים עד שבוע 9 מלא ומפסיקים בבת אחת.
      אני סובלת מבחילות וצרבות, נמצאת בשבוע 7 עם עובר אחד. ביצעתי אולטרא סאונד ראשון שהראה שיש דופק והכל תקין. - מה נהוג לקחת נגד בחילות ונגד צרבות? מתי צפויה הקלה בתופעות הללו?
      אפשר לקחת נוגדי חומצה בהריון. לרוב הסימנים חולפים אחרי שבוע 12, אך יש וזה ממשיך ואפשר לקחת כל טיפול תרופתי לתופעה זו.
      אני בשבוע 8 הכל תקין כולל דופק עוברי. לפני ההריון סבלתי מדי פעם מטחורים וטיפלתי בנרות Procto-Glyvenol בהשפעה טובה. מאז ההריון שוב הופיעו טחורים מדממים . האם זה חזר בגלל ההריון ?האם להמשיך לטפל בנרות? האם יש טיפול יעיל יותר ?
      טחורים הם למעשה כלי דם שעקב לחץ בבטן התחתונה מתבלטים ומתנפחים. כמובן שבהריון, עקב לחצים אלו, הטחורים יכולים לגרום לסימפטומים כגון כאבים ודימום. יש להמשיך טיפול במשחות ולשמור על היגיינה של המקום.

        למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

        במהלך החזרת בלאסטוציסטים האם צריך למלא שלפוחית שתן או לרוקן אותה? בסוף ההחזרה האם צריך לשכב במנוחה ואם כן למשך כמה זמן ?
        כל החזרה של עוברים, ולא משנה אם זה עוברים יום 3 או 5, נעשית תחת אולטרה סאונד כאשר השלפוחית מלאה, מה שמאפשר לראות את הרחם. מיד לאחר ההחזרה אפשר ללכת לשירותים ולהתנהג בהמשך כרגיל.
        כמה זמן לוקח מהרגע שאני מחליטה להתחיל לעבור את התהליך עד ההחזרה עצמה?
        מרגע קבלת הוסת עד לשאיבה עוברים 14 יום. ההחזרה תהייה 3 – 5 ימים אחרי זה. כל התהליך מתחילת הוסת בין 17 – 19 ימים. בדיקת דם להריון מבצעים 12 יום לאחר ההחזרה.
        מהן הפעולות העיקריות שאסור לעשות לאחר החזרת עוברים ?
        לאחר החזרת עוברים יש להימנע מיחסי מין למשך 3 ימים, וכן להימנע מנשיאת משקל מעל 3 קילו, ומעבר לכך אפשר לנהוג רגיל.
        ברצוני לדעת מה הדין לגבי עוברים של אישה שעברה את גיל 54, והאם קיימת דרך לממש את החזרתם, בניסיון להרות.
        אם יש עוברים מקודם אפשר לפנות ליועץ המשפטי של משרד הבריאות בבקשה לאישור חריג להחזיר את העוברים. אם אין אישור כזה אפשר להתעניין היכן ניתן להחזיר עוברים בגיל כזה בחו"ל.
        היכן ניתן לבצע הליך פונדקאות , במידה ואני רווקה בת 43? האם יש בדיקה שניתן לבצע לגבי איכות הביציות לפני התהליך?
        רווקה יכולה לנסות לעבור הליך פונדקאות רק בארצות הברית. נהוג לא לעשות פונדקאות מביציות של אישה בגיל שציינת, היות והסיכויים להרות קטנים מאד.
        באיזה שלב של החודש מחזירים עוברים מוקפאים שגדלו ליום חמישי (בלאסטוציטים). האם זה נעשה אחרי הביוץ
        עוברים בני יום 5 מחזירים בין יום 5 ל 6 אחרי ביוץ שאובחן נכונה.
        האם ניתן לעשות בארץ פונדקאות מתרומת ביצית? מהו סדר הגודל של העלויות בארץ ובחו"ל? אנו כבר כמה שנים בתהליך של תרומת ביצית, עם הפלות חוזרות, או הריונות שלא הסתיימו בטוב. כלכלית ונפשית מותשים... האם ניתן להיעזר במישהו או האם יש פריסה לתשלומים?
        ניתן לעשות פונדקאות על-ידי תרומת ביציות. המחירים הם שונים ממקום למקום ונעים סביב 300 אלף שקל.
        האם אם פונדקאית יכולה להעביר לעובר שאינו שלה את צבע עורה ולא צבע הוריו הביולוגים?
        האם הפונדקאית לא מעבירה כלום לעובר – לא צבעים ולא תכונות.
        אם יש זקיק מוביל גדול, 23 מ"מ, אבל ממשיכים עם הסטימולציה כדי שעוד זקיקים יגדלו, האם הזקיק הגדול מתפספס?
        זקיק של 23 מ"מ ומעלה יעבור תהליך שבו יעילות הביצית לא תהיה תקינה והזקיק עלול לגדול לממדים גדולים יותר. יש לגרום לביוץ לזקיקים עד גודל 23 מ"מ.
        הוחזרו עוברים בני יומיים, מתי אוכל לבצע בטא הכי מוקדם? בדיקת הריון ביתית מתי תהיה אמינה?
        תוצאה אמינה של בטא תינתן 12 יום לאחר החזרת עובר בין יומיים.

          למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

          כמה ימים מינימום יש להמתין אחרי ביוץ טבעי במחזור ללא טיפול (בת 43) כדי לבצע בדיקת הריון דיגיטלית הנותנת תשובהyes או no כך שניתן יהיה להסתמך על התוצאה כתוצאה אמינה?
          לאחר ביוץ טבעי, בכל גיל, יש לבצע בדיקה ביתית או בדיקת דם לאחר 15 יום.
          האם עודף תמיכה הורמונלית יכול להיות מסוכן?
          עודף תמיכה הורמונלית לא מסוכן לגוף האישה.
          מה יכולות להיות הסיבות לכישלון הטיפול?
          אין לומר "כישלון" של טיפול. להרות בכל חודש הוא עניין של סיכויים. בכל חודש יש לזוג בריא 50% סיכויים להרות. הסיכויים תלויים בהפריה ובאיכות העובר שנוצר והיכול להשתרש.
          האם ניתן לקיים יחסי מין בזמן טיפולי הפרייה?
          אין מניעה לקיום יחסי מין בזמן טיפולי פריון.
          איזה בדיקות יש לבצע בטרם מתחילים את התהליך?
          רשימת הבדיקות כוללת בדיקות דם כלליות, בדיקות לנוגדני וירוסים שונים, נוגדנים לאיידס וצהבת, וכן בדיקת שד ובדיקת משטח צוואר הרחם. בנוסף, יש לעבור יעוץ גנטי ועל הרופא המטפל לבצע בדיקה גינקולוגית ואולטרה סאונד אגן קטן.
          עד איזה גיל מומלץ לבצע טיפולי פוריות?
          כיום ניתן לטפל עד גיל 45, וזאת בתנאי שהפרופיל ההורמונלי תקין ויש הריון ולידה אחת בבית. אם לא, אזי מומלץ לטפל עד גיל 44.
          האם יש קשר בין טראומה גופנית לבין פוריות? האם ספורט במאמץ גבוה יכול לחבל במאמצי ההפריה הטבעיים?
          מאמצים גדולים יכולים לפגוע בתהליכי ביוץ וכך גם טראומה גופנית. אם תהליכי הביוץ פועלים באופן תקין אזי המאמץ הגופני לא פוגע בסיכויים להרות.
          מהו ריכוז זרע נמוך מידי? האם ריכוז נמוך מחייב טיפולי הפריית מבחנה?
          אם בכל הזרמה יש פחות מ 5 מיליון זרעונים בתנועה סבירה יש לפנות לטיפולי הפריה חוץ גופית.
          מה הן המגבלות על תרומת ביציות? האם כל אחת יכולה לתרום?
          כל אישה צעירה ובריאה לחלוטין בין הגילים 21 – 34 יכולה לתרום ביציות, בתנאי שהתמלאו התנאים של בדיקות תקינות הנעשות במסגרת הפריה חוץ גופית, כולל יעוץ גנטי ויעוץ פסיכולוגי.
          באיזה שלב של המחזור החודשי יש לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי?
          פרופיל הורמונלי נעשה בין יום 3 ליום 5 של הוסת, בבוקר, לאחר צום של שעתיים וחצי.

            למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

            מה הם תנאי הסף לפונדקאות בישראל?
            הזוג המעוניין בפונדקאות צריך להיות נשוי ובגיל פחות מ 50, עם בדיקות כלליות תקינות, כולל כל הבדיקות הנדרשות להפריה חוץ גופית. צריכה להיות סיבה רפואית לכך שהאישה לא יכולה להרות ויש הצדקה חד משמעית לפונדקאות. הפונדקאית צריכה להיות אישה בריאה עם בדיקות תקינות, לאחר לידה אחת או יותר בעבר ועד גיל 40.
            לאחר טיפולי פוריות שלא הצליחו, הומלץ על החזרה לדופן הרחם בהרדמה. מהם הסיכונים?
            החזרה לדופן הרחם לא צלחה טוב והשיטה כמעט שנעזבה. בכל אופן, בפעולה מוחדרת מחט עד חלל הרחם ודרכו קטטר עם העוברים להזרקה. הסיכונים הם של דימום או זיהום אך הדבר נדיר.
            הפסקתי גלולות, לוקחת "פרוגילוטון" ועדין לא הגיע מחזור, מה לעשות?
            יתכן שהרירית הייתה בדיכוי זמן רב כתוצאה מנטילת גלולות, ולכן דרוש סבב נוסף של "פרוגילוטון". בכל אופן יש לפנות לרופא לבדיקה ולביצוע אולטרה סאונד של הרחם.
            שמונה ימים לאחר הזרעה קיבלתי מחזור ונאמר לי שזו בעיה של גופיף צהוב. איך מטפלים?
            הבעיה היא לא בגופיף הצהוב אלה בבעיה לאי הצלחה להרות. הסיבה לקבלת המחזור אחרי 8 ימים היא עקב עלית הורמון ה LH הגורם לביוץ ואם ההריון לא נקלט אזי בין 10 ל 14 ימים אחרי עלית ההורמון יגיע המחזור. לכן יש לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית ששם האפשרות לגלות את הסיבה לאי הצלחה להרות ביתר קלות. בכל אופן אם הרופא המטפל חושב שיש בעיית הזקיק הצהוב המפריש את הורמון הפרוגסטרון הוא יכול להוסיף תמיכה על ידי נרות פרוגסטרון לנרתיק.
            מה ההשלכות של הפריה מעוברים מוקפאים? האם הסיכון למומים גבוה יותר בהפריה כזו?
            הסיכון למומים אינו גבוה והילודים דומים לאוכלוסייה הכללית.
            אני ואשתי מנסים ארבעה חודשים להיכנס להריון אך ללא הצלחה. האם עלינו לפנות לרופא?
            כדאי לפנות לרופא לראיון ראשוני. בפגישה זו יוכל הרופא להתרשם האם קיימת בעיה ומה כדאי לעשות בשלב זה. כמו כן יסביר על ענייני גנטיקה ולקיחת חומצה פולית.
            האם הפלה בעבר יכולה לגרום לאי פוריות?
            כן. הפלה יכולה לגרום לזיהום ולהדבקויות ברחם. מבצע הגרידה יכול לפגוע בשריר הרחם ופגיעה בחלל.
            האם יש מצב שאי הפוריות יעלם?
            ישנם מצבים, אך רק תהליכים שקשורים לעקרות על רקע תהליכי ביוץ או עקרות על רקע חצוצרתי קל שהלידה גורמת להיעלמותם. רוב העקרויות לא משתנות חרי לידה.
            איזה סוגי הורמונים נותנים במהלך הטיפול? ולמה מחליפים ביניהם?
            ההורמונים הגורמים לגירוי שחלתי הם ה LH ו ה FSH. הורמונים משתן של נשים מבוגרות, כמו מנופור או מנוגון מכילים את שני ההורמונים ויש שמוסיפים אותם לקראת הסוף במחשבה שצריך לגירוי השחלתי גם את ה LH. ההורמונים הסינטטיים, כמו גונל פ ופוריגון, הם מכילים FSH בלבד, והם ,בדרך כלל, שניתנים בתחילת הטיפול, מתחילת היום השלישי של הוסת, כלומר לא חייבים לעשות את הערוב הזה.
            האם יש סכנה מההורמונים שנוטלים בתהליך הפוריות?
            אין סכנה בלקיחת ההורמונים. יש לזכור שהתיאבון עולה עקב לקיחת ההורמונים ויש לאכול בהתאם ובאופן ומתון.
            מה ההבדל בין IVF רגיל לבין IVF בשיטה טבעית?
            ב IVF הקלסי שואבים זקיקים רבים וביציות לאחר גירוי שחלתי על ידי זריקות הורמונליות ובהפריה הטבעית מנסים לשאוב את הזקיק הבודד שגדל לבד בזמן המחזור החודשי. התוצאות של הטיפול הקלסי הן הרבה יותר טובות.
            מתי חייבים להתחיל בטיפולי פוריות?
            אם לאחר 5 עד 6 ניסיונות להרות לא צלחו יש לפנות להערכה ראשונית.
            אני לקראת גיל 40 רוצה להיכנס להריון בשנים הקרובות, עד איזה גיל אפשר להיכנס להריו
            עד גיל 45, אך כדאי למהר כי כל חודש אחרי גיל 40 הוא משמעותי.
            האם ניתן לבצע בדיקה לאיכות הביציות?
            לא. האיכות נקבעת לפי הפרופיל ההורמונלי וגיל האישה, וכן לפי תוצאות בהפריה חוץ גופית.
            מי יכול להגיד לאיזה טיפול יש יותר סיכויי הצלחה?
            לאחר האבחנה של הסיבה שגורמת לעקרות ניתן לשער אחוזי הצלחה. הצלחה בטיפולים הטובה ביותר היא בהפריה חוץ גופית בנשים צעירות.

              למידע נוסף ולקביעת תור במרפאה - 03-5281450

              מה הסכנה בטיפולי הפוריות?
              בטיפולים שאינם הפריה חוץ גופית יתכן מצב של גירוי יתר שחלתי עקב ריבוי זקיקים בעקבות הזריקות לגירוי השחלות, וכן הריון מרובה עוברים היכול לגרום ללידה מוקדמת ולבעיות פגות קשות. בטיפולי הפריה חוץ גופית יתכנו זיהומים ודימומים שמשתלטים עליהם היטב.
              האם המדינה ממנת את הטיפולי הפוריות?
              כן, באמצעות קופות החולים.
              מי לא יכולה לעבור טיפולי פוריות?
              נשים שלהן בעיות רפואיות קשות שלא מאפשרות הריון או נשים שגילן מעל 45 עד 54 וזקוקות תרומת ביציות.
              מה עושים אם הבעל זקוק לטיפולי פוריות?
              הבעל עובר ברור ביחידת פריון הגבר ומרבית טיפולים על רקע זכרי נעשים בהפריה חוץ גופית ובמיקרומניפולציה.
              למה אומרים שעוברים טריים טובים יותר מעוברים קפואים?
              כל מטופלת עוברת, קודם כל, החזרת עובר אחד או שניים טריים ואת היתר מקפיאים. הירידה בהצלחה נובעת מעצם תהליך ההקפאה היכול לפגוע בתאי העובר. לא כל העוברים שורדים את ההקפאה. תמיד שמוסיפים עוד תהליך הדבר גורם לירידה בסיכויי הקליטה.
              כמה פעמים אפשר לעשות טיפולים כאלה ועד איזה גיל?
              יש אפשרות לבצע 4 עד 6 טיפולים בשנה עד גיל 45, אם היו עוברים להחזרה.
              מתי מומלץ לבצע כל סוג של טיפול פוריות?
              הטיפול תלוי באבחנת הסיבה לאי הפוריות. לכל סיבה יש את פרוטוקולי הטיפול המתאימים.
              מהם אחוזי הכניסה להיריון מטיפולי הפוריות?
              אחוזי ההצלחה תלויים בסיבה לעקרות ובגיל המטופלת והם נעים בין אחוזים בודדים לבין 30 עד 50 אחוזים.
              מי זקוק לטיפולי פוריות?
              כל זוג המוגדר כעקר.
              איזה סוגי טיפולים יש?
              הזרעות במחזור טבעי. גרימת ביוץ ללא מבייצות. טיפול בזריקות הורמונליות להגברת הביוץ. הפריה חוץ גופית.
              כמה זמן יש להמתין עד פניה לרופא פריון?
              אם תוך 6-5 חודשים לא צלח הריון יש לפנות לרופא לברור ראשוני.
              מהו בירור פריון?
              הבדיקות כוללות את תולדות אי ההצלחה להרות, שאלות לגבי סדירות הוסת, ברור המצב, הפרופיל, ההורמונלי בווסת ובדיקת זרע. בנוסף יתכנו בדיקת צילום רחם או היסטרוסקופיה.
              מהו אי פריון ראשוני ומשני?
              ראשוני – כאשר לאישה אין הריונות כלשהם בעבר. משני – כאשר היו לאישה הריונות כלשהם בעבר.
              מהו אי פריון?
              חוסר הצלחה להרות במשך כ 7 חודשים של ניסיונות.

              להיתקשר

              דילוג לתוכן