אכילת יתר של דגים בהריון יכולה להשפיע על מימדי העובר ברחם ולאחר הלידה.
בעיקרון, יש חשיבות לאכילת דגים, היות והם מקור חשוב לחומצה שומנית בשם אומגה 3.
חוקרים מיוון טוענים כי אכילת יתר של חומצה שומנית זו גורמת לגדילת יתר של העובר בתוך הרחם ולאחר מכן קשורה להשמנה בילדות.
היוונים בדקו למעלה מ- 26,000 נשים הרות וכן את ילדיהן עד גיל 6.
נמצא כי לנשים שאכלו דגים שלוש או יותר פעמים בשבוע נולדו ילדים שמנים יותר, ואצל שליש מהילדים ההשמנה התמידה עד גילאים 4 עד 6.
בארצות שונות הרגלי אכילת הדגים היא שונה. בספרד, למשל, נהוגה אכילת דגים של כ- 4 פעמים בשבוע לעומת בלגיה ששם אכילת הדגים קטנה בהרבה.
החוקרים מסכמים כי אכילת דגים פעם בשבוע זה מעט, ושלוש פעמים ומעלה זה הרבה, ולכן רצוי לאכול דגים רק פעמיים בשבוע.
נשים בהריון שאוכלות דגים לפחות פעמים בשבוע, עדיף שלא תיקחנה גם כמוסות של אומגה 3, דבר שיכול לגרום לילודים במשקל יתר.
יש חשיבות לאכילת דגים בהריון, אם כי התמונה עדין אינה ברורה, ועדיין לא ברור האם יש משמעות לסוגי הדגים ולמקור המים בהם הם חיים.